Homepage

In de Europese agro- en sierteeltmarkt wordt per jaar ongeveer 250.000 ton plastic  gebruikt. Dit plastic zit in potten, emmers, trays, potcovers, steeketiketten en andere verpakkingen. Het inzamelen, vervoeren en recyclen van gebruikt plastic afval is ook een belasting voor het milieu. Bovendien is het inzamelen van plastic afval niet altijd gebruikelijk in Europa.

De Bolayo teeltpot vervangt de traditionele plastic teeltpot die meestal van PP is gemaakt. Er zijn diverse alternatieven voor de plastic teeltpot op de markt, zoals de bioplastic PLA, potten van geperste houtvezels, kokosvezels met latex of moulded papier gecoat met een was. Deze alternatieven hebben echter allemaal nadelen die de grootschalige toepassing in de weg staan.

Bolayo maakt gebruik van een sterke, biobased en afbreekbare bio-hars die een product van natuurlijke vezels tijdelijk bestand tegen water maakt. Hiervan weten we zeker dat deze innovatie bijdraagt aan een circulaire economie in de agro- en sierteeltbranche en grootschalige toepassing wél mogelijk maakt.